Tarieven

LeFysio heeft met alle zorgverzekeraars een contract in 2017. Dit houdt in dat de behandelingen door de zorgverzekeraar zullen worden vergoed, mits u voldoende aanvullend verzekerd bent. De behandelingen die worden vergoed uit de aanvullende verzekering komen niet ten laste van uw eigen risico. De declaratie (de rekening/nota) van deze behandelingen gaat in het algemeen rechtstreeks van ons naar uw zorgverzekeraar. U krijgt van ons dan ook geen rekening en u hoeft niets voor te schieten of te betalen. Op bovenstaande regel zijn echter uitzonderingen en gezien het feit dat er vele verschillende aanvullende verzekeringsvormen zijn, is het van belang dat u zichzelf goed laat informeren over wat er wél en wat er niét door de zorgverzekeraar vergoed zal worden.
Tarieven: Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kunt u nalezen in de polisvoorwaarden, die u van uw verzekeraar hebt gekregen. Dit verschilt per verzekering. Indien u niet aanvullend verzekerd bent, gelden de volgende tarieven:
  • Zitting fysiotherapie: 27 euro
  • Screening: 13 euro
  • Intake, onderzoek na screening: 27 euro
  • Intake en onderzoek na verwijzing: 40 euro
  • Toeslag voor aan huis behandeling: 13 euro
Chronische aandoening: De vergoeding van behandelingen fysiotherapie voor chronische patiënten (volgens de landelijke lijst chronische aandoeningen) wordt vanaf de 21ste behandeling vanuit de basisverzekering geregeld. De eerste behandelingen worden vanuit de meeste aanvullende verzekeringen vergoed. Als u dus niet (voldoende) aanvullend verzekerd bent, moet u de eerste twintig behandelingen zelf betalen.
Kinderen onder de 18 jaar Voor kinderen tot 18 jaar blijft de oude verstrekking van vóór 2004 in stand. Dat wil zeggen; vanuit de basisverzekering blijft het volgende gedekt: - De eerste 18 behandelingen per indicatie per jaar vanuit de basisverzekering (de rest vanuit de aanvullende verzekering). - Behandeling van aandoeningen uit de chronische lijst en volledige dekking vanuit de basisverzekering bij kinderen.
Bij afmelding binnen 24 uur kan de behandeling alsnog in rekening worden gebracht.
Copyright © 2016 - 2020 Peter-Paul de Rotte